درباره وبلاگ


به وبلاگ آشنایی با کامپیوتر خوش آمدید
موضوعات


<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 12
بازدید کل : 85267
تعداد مطالب : 72
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


عینک خلبانی شیشه آبی _ خرید اینترنتی عینک آفتابی ریبن _ عینک آفتابی ریبن _ دوش ال ای دی دار _

<-PollName->

<-PollItems->

Tropik
چهار شنبه 27 فروردين 1392برچسب:, :: 20:4 ::  نويسنده : arman razmbar

 

حل مشکلات Network Manager در Ubuntu 10.04

در صورتی که از سیستم عامل Ubuntu نسخه 10.04 استفاده می‏کنید ممکن است با یکی از مشکلات شایع موجود در این نسخه از اوبونتو برخورد کرده باشید. مشکلی که باعث می‏شود Network Manager شما اجرا نشود یا پیغام خطاهای گوناگون دهد. در این ترفند قصد داریم راهی ساده جهت رفع مشکلات پیش آمده برای Network Manager را در اوبونتو 10.04 مطرح کنیم.


بدین منظور:
ترمینال را با ورود به منوی Application و سپس انتخاب Terminal از قسمت Accessories باز کنید.
اکنون دستورات زیر را با دقت وارد نمایید:
service network-manager stop
rm /var/lib/NetworkManager/NetworkManager.state
service network-manager start
سپس یک بار سیستم را مجدد راه‏اندازی کنید.
مشکل حل خواهد شد

غیرفعال کردن صداهای خوش‏آمدگویی در Ubuntu

 

به طور پیش‏فرض در سیستم عامل اوبونتو، دو نوع صدای ورود (Login) وجود دارد. ابتدا پس از روشن نمودن سیستم و وارد شدن به صفحه اصلی ورود و سپس پس از ورود به محیط دسکتاپ، صدای خوش‏آمدگویی پخش می‏گردد. وجود این صدا چندان ضروری به نظر نمی‏رسد. شاید تنها کاربرد این صدا زمانی باشد که شما از یک سیستم قدیمی و کند استفاده می‏کنید و فاصله زمانی بین روشن نمودن تا بالا آمدن سیستم زیاد است و این صدا می‏تواند به عنوان یک هشداردهنده عمل کند. همچنین اگر در یک محیط عمومی باشید، این صدا می‏تواند بیش از پیش آزاردهنده باشد. در این ترفند قصد داریم به معرفی نحوه غیرفعال کردن دو صدای لوگین در اوبونتو نسخه 10.04 و همچنین نسخه‏های قدیمی‏تر بپردازیم.



برای غیرفعال کردن صدای خوش‏آمدگویی نخستین که در صفحه Login Ready در Ubuntu 10.04 شنیده می‏شود:
ابتدا به System > Administration > Login Screen بروید.
اکنون  بر روی دکمه Unlock کلیک کرده و رمز عبور حساب کاربری خود در اوبونتو را وارد نمایید و بر روی دکمه Authenticate کلیک کنید.
حال در پنجره Login Screen Settings تیک گزینه Play login sound را بردارید.

جهت غیرفعال نمودن صدای خوش‏آمدگویی که پس از ورود به صفحه دسکتاپ در Ubuntu 10.04 پخش می‏گردد:
به System > Preferences > Startup Applications بروید.
در لیست موجود، GNOME Login Sound را بیابید و تیک کنار آن را بردارید.

برای غیرفعال کردن صدای لوگین در نسخه‏های قدیمی‏تر اوبونتو نیز:
بایستی به System > Preferences > Sound رفته و در تب Sounds گزینه Log in را بر روی No Sound تنظیم کنید.

10 ترفند برای افزایش امنیت سیستم عامل لینوکس

 

بدون شک یک کامپیوتر رومیزی با لینوکس بسیار امن‌تر از همان کامپیوتر با سایر سیستم‌عامل ها خواهد بود. نکته مهم این است که همیشه برای رسیدن به یک سطح خوب امنیتی حتما لازم نیست از نرم‌افزارهای امنیتی و تکنیک‌های خاص استفاده کنید. گاهی اوقات آسان‌‌ترین را‌ه‌ها برای کسب امنیت، آنهایی هستند که به آسانی فراموش می‌شوند. ممکن است احساس کنید این موارد بسیار عادی هستند اما شاید در همین نکات عادی راه‌کارهای امنیتی‌ای بیابید که تاکنون نمی‌دانستید. اگر یک کاربر تازه‌کار لینوکس هستید، 10 ترفندی که در ادامه معرفی خواهیم کرد محل خوبی برای شروع است. در نتیجه مطمئن باشید تجربه‌ خوبی از لینوکس خواهید داشت.



1- قفل کردن صفحه‌ نمایش (Screen Lock) و خروج از سیستم (Log Out) مهم هستند. بیشتر کاربران فراموش می‌کنند که لینوکس محیطی چندکاربره دارد. به همین خاطر، شما می‌توانید از سیستم خارج شوید و سایرین وارد سیستم شوند (Log In). این هم بدین معنی است که دیگران هم می‌توانند به سیستم شما دسترسی داشته باشند، و هم بدین معنی که شما نیز می‌توانید و باید هنگامی که کارتان تمام می‌شود از سیستم خارج شوید. البته خروج از سیستم تنها گزینه‌ مقابل روی شما نیست.
اگر تنها کاربر سیستمتان هستید، می‌توانید به جای خروج، صفحه را قفل کنید. قفل کردن صفحه به سادگی صورت می‌گیرد و به این معنی است که هنگام بازگشت به سیستم یک پسورد از شما خواسته می‌شود. فرقی که قفل کردن با خروج از سیستم دارد اینست که می‌توانید برنامه‌ها را در حال اجرا رها کنید و صفحه را قفل نمایید. وقتی که با وارد کردن پسورد سیستم را باز می‌کنید همان برنامه‌ها کماکان در حال اجرا هستند.

۲- پنهان کردن فایل‌ها و پوشه‌ها یک محکم کاری سریع است. در لینوکس فایل‌ها و پوشه‌ها با اضافه کردن یک نقطه "." به ابتدای اسمشان پنهان (Hidden) می‌شوند. بنابراین برای مثال فایل "Test" در یک مرورگر فایل نمایش داده می‌شود اما "Test." نه. اکثر کاربران نمی‌دانند که اجرای دستور "ls - a" فایل‌ها و پوشه‌های پنهان را نمایش خواهد داد. در حالت گرافیکی هم با زدن همزمان دکمه‌های "Ctrl + H" می‌توانید فایل‌ها و پوشه‌های پنهان را ببینید. بنابراین اگر فایل و پوشه‌هایی دارید که نمی‌خواهید همکارانتان آنها را ببینند، به راحتی می‌توانید یک نقطه به ابتدای نام آنها بیافزایید. از خط فرمان هم می‌توانید با اجرای این دستور این کار یعنی mv test .test از آن استفاده کنید.

۳- فراموش نکنید همواره یک پسورد خوب ضروری است. کلید طلایی شما برای امنیت در یک کامپیوتر لینوکس، پسوردتان است. اگر پسوردتان را به دیگران بگویید یا یک پسورد ضعیف و قابل حدس زدن داشته باشید گویی که کلید طلایی‌یتان را به دیگران داده‌اید. اگر برای مثال از توزیعی مانند اوبونتو استفاده می‌کنید، یک پسورد نسبت به فدورا به کاربران اختیارات بیشتری می‌دهد. پس باید مطمئن باشید که یک پسورد قوی انتخاب کرده‌اید. برنامه‌های تولیدکننده‌ پسورد نیز وجود دارند که می‌توانند کمکتان کنند. برای مثال Automated Password Generator گزینه خوبی است.

۴- نصب کردن نرم‌افزارهای اشتراک فایل یک سرازیری لغزنده است. بسیاری از کاربران لینوکس تمایل زیادی به اشتراک فایل دارند. اگر می‌خواهید این ریسک را در خانه انجام دهید، اشکالی ندارد. اما وقتی سر کار هستید، نه تنها راه را برای یک دعوا و مرافعه توسط شرکت با خودتان باز کرده‌اید،  بلکه راه را برای کاربران دیگر نیز باز می‌گذارید که ممکن است به اطلاعات حساسی روی کامپیوترتان دسترسی داشته باشند. پس، به عنوان یک قانون، نرم‌افزارهای اشتراک فایل را نصب نکنید.

۵- به روز رسانی سیستم به طور مرتب، یک کار عاقلانه است. لینوکس ویندوز نیست. در ویندوز شما به روز رسانی‌های امنیتی را هنگامی دریافت می‌کنید که مایکروسافت آنها را منتشر کند؛ که می‌تواند چندین ماه بعد باشد. در لینوکس یک به روز رسانی امنیتی ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت بعد از شناسایی یک حفره‌ امنیتی منتشر شود. هم در KDE و هم در Gnome نرم‌افزارهای به روز رسانی از اینترنت وجود دارند. اگر همیشه آنها را در حال اجرا داشته باشید می‌توانید از انتشار موقع یک به روز رسانی مطلع شوید. بی‌خیال به روز رسانی‌ها نشوید! حتما دلیلی وجود دارد که آنها منتشر می‌شوند.

۶- نصب یک ویروس‌یاب واقعا در لینوکس مفید است. نمی‌دانم باور می‌کنید یا نه. ضد ویروس‌ها در لینوکس هم جای خودشان را دارند. درست است که امکان ایجاد یک مشکل در لینوکس که دلیلش یک ویروس باشد بسیار کم و در حد صفر است؛ اما آن ایمیل‌هایی که برایتان می‌آید و شما به دوستان ویندوزی‌یتان فوروارد می‌کنید می‌تواند مشکل‌ساز باشد. با یک ضدویروس خوب، مثل ClamAV می‌توانید مطمئن شوید ایمیل‌هایی که از کامپیوتر شما ارسال می‌شود هیچ چیز مخربی همراه ندارند که بتواند برای شما یا شرکت‌تان مشکل ایجاد کند.

۷- وجود SELinux کاربردهایی دارد. SELinux یا (Security-Enhanced Linux) به وسیله‌ موسسه‌ ملی امنیت آمریکا ایجاد شده‌است و به قفل کردن دسترسی به کنترل نرم‌افزارها کمک می‌کند. و این کار را بسیار خوب انجام می‌دهد. مطمئنا SELinux گاهی اوقات می‌تواند یک مزاحم باشد. در بعضی موارد ممکن است مقدار کمی کارآیی سیستم را کاهش دهد. یا اینکه ممکن است برخی نرم‌افزارها با وجود SELinux برای نصب دچار مشکل بشوند. به هر حال امنیتی که با نصب SELinux یا AppArmor شرکت Novell به دست می‌آورید به نکات منفی‌اش می‌ارزد. در هنگام نصب فدورا امکان فعال کردن SELinux را دارید.

۸- ایجاد پوشه‌ home در یک پارتیشن جداگانه امن‌تر است. نصب پیش‌فرض لینوکس پوشه‌ home را که حاوی اطلاعات شخصی کاربران است درست در root سیستم قرار می‌دهد. این خوب است اما اولا حالت استاندارد است و هر کسی به کامپیوتر شما دسترسی داشته باشد دقیقا می‌داند که اطلاعات‌تان در کجا قرار دارد. ثانیا اگر سیستمتان به دلیلی دچار مشکل شود و سیستم‌عامل قابل دسترسی نباشد ممکن است اطلاعاتتان از بین برود. برای حل این مشکل می‌توانید home را در یک پارتیشن جداگانه قرار دهید. اگر از دست‌ دادن اطلاعاتتان بسیار نگرانتان می‌کند می‌توانید این کار با ارزش را انجام دهید.

۹- استفاده از یک محیط کاربری غیر متعارف به همان اندازه طلا می‌ارزد! محیط‌های کاربری جایگزین برای KDE و Gnome شامل Enlightenment, Blackbox, Fluxbox و غیره به کامپیوترتان یک احساس و جلوه‌ جدید می‌بخشد و یک راه ساده جلوی پایتان می‌گذارد که جلوی چشم‌های فضول را بگیرید! من از Fluxbox بر روی کامپیوتری استفاده کردم؛ وقتی می‌خواستم فقط یک کار انجام دهد: مرور در شبکه. این به راحتی قابل دستیابی است. یک منو برای موس برای نرم‌افزاری که می‌خواهید استفاده کنید ایجاد کنید. دیگران قادر به اجرای هیچ نرم‌افزاری نیستند به جز آن چیزی که توسط شما ارائه شده است. به هر حال اکثر کاربران هیچ ایده‌ای برای گشت‌وگذار در این محیط‌ها ندارند.

۱۰- متوقف کردن سرویس‌ها بهترین کار است. این یک کامپیوتر میزکار است. یک سرور نیست. پس چرا سرویس‌هایی مانند httpd, ftpd و sshd را اجرا می‌کنید؟ شما نباید به آنها نیاز داشته باشید و آنها فقط یک گاف برای امنیت کامپیوترتان هستند. اگر نمی‌دانید چگونه آنها را متوقف کنید، اجرایشان نکنید. فایل /etc/inetd.conf را چک کنید و مطمئن شوید که تمام سرویس‌های غیر لازم کامنت شده‌اند (اگر اول یک خط # قرار بگیرد آن خط یک کامنت یا توضیح به حساب می‌آید و اجرا نمی‌شود) ؛ این کار ساده ولی مؤثر است.

حل مشکل Suspend و Hibernate در لپ تاپ های دارای سیستم عامل لینوکس

 

یکی از مشکلاتی که کاربران دارای سیستم عامل لینوکس به ویژه توزیع اوبونتو با آن درگیر هستند ، عدم کارکرد دکمه های Suspend و Hibernate بر روی لپ تاپ آنهاست. برای حل این مشکل راه حل ساده ای وجود دارد. در این ترفند به معرفی راه حل این روش خواهیم پرداخت.

یکی از مشکلاتی که کاربران دارای سیستم عامل لینوکس به ویژه توزیع اوبونتو با آن درگیر هستند ، عدم کارکرد دکمه های Suspend و Hibernate بر روی لپ تاپ آنهاست. برای حل این مشکل راه حل ساده ای وجود دارد. در این ترفند به معرفی راه حل این روش خواهیم پرداخت.

بدین منظور:

شما ابتدا باید آخرین نسخه بسته نرم افزاری uswsusp را نصب کنید. دستور زیر را برای نصب در ترمینال وارد کنید:
sudo aptitude install uswsusp

برای suspend دستور زیر را وارد کنید:
sudo s2ram

* در نسخه جدید اوبونتو s2ram حذف گردیده است. شما می توانید نسخه اصلی uswsusp را از سایت رسمی uswsusp دانلود کرده و نصب کنید. راه دیگر برای استفاده از s2ram نصب نسخه های قدیمی تر uswsusp می باشد. البته شما می توانید از دستور pm-suspend جهت suspend استفاده نمایید.
برای hibernate دستور زیر را وارد کنید:
sudo s2disk

برای اینکه دکمه های suspend و hibernate نیز از این بسته استفاده کنند، مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا از اسکریپت های پیش فرض مربوط به hibernate و suspend نسخه پشتیبان تهیه کنید:
cd /usr/lib/hal/scripts/linux/
sudo cp hal-*-suspend-linux hal-system-power-suspend-linux.bak
sudo cp hal-*-hibernate-linux hal-system-power-hibernate-linux.bak

اکنون اسکریپت ها جدید را جایگزین می کنیم.
برای hal-system-power-suspend-linux:
sudo gedit /usr/lib/hal/scripts/linux/hal-system-power-suspend-linux

سپس کد های زیر در داخل فایل قرار دهید و آن را save کنید.
#!/bin/sh
/sbin/s2ram

برای hal-system-power-hibernate-linux:
sudo gedit /usr/lib/hal/scripts/linux/hal-system-power-hibernate-linux

سپس کد های زیر در داخل فایل قرار دهید  و آن را save کنید.
#!/bin/sh
/sbin/s2disk

در صورتی که با s2disk یا s2both مشکلی داشتید، بعد از نصب uswsusp از دستور زیر برای تنظیم دوباره آن استفاده کنید:
sudo dpkg-reconfigure uswsusp

*نام دیگر uswsusp عبارت µswsusp می باشد.
*دقت هم نمایید کدهای فوق را حتماً کپی و پیست کنید.

مدیریت و مقایسه راحت Font ها در لینوکس اوبونتو

بازگشایی و نصب Font های سیستم در لینوکس کار ساده ای است و حتی از File Manager نیز می توان کمک گرفت اما برای مقایسه و مدیریت آن ها باید از برنامه های جانبی استفاده کرد. برنامه ای قدرتمند و در عین حال سریع.

مدیریت و مقایسه راحت Font ها در لینوکس اوبونتو

Font Manager یکی از این قبیل نرم افزارهای لینوکسی است که کاربر را قادر می سازد تا فونت ها را بازگشایی, مدیریت, مقایسه و حتی نصب نماید. این نوع از برنامه های جانبی, اکثرا جزو ابزارهای طراحان می باشد تا بتوانند در کمترین زمان ممکن Font مورد علاقه خود را نصب و استفاده کنند (یا شاید با دیگر انواع مقایسه نمایند).

نصب Font Manager به سادگی یک جست و جو در Synaptic یا Ubuntu Software Center است و از حجم کمی هم برخوردار است. پس از نصب, وارد برنامه می شویم تا نگاهی به خصوصیات برنامه داشته باشیم.

بازگشایی قلم هامقایسه و مدیریت فونت ها با Font Manager

پس از باز شدن پنجره اصلی محیط ساده نرم افزار, توجه ما را به خود جلب می کند. در سمت چپ لیست فونت ها و در سمت راست نمایش هر فونت نشان داده می شود. این بهترین روش برای مرور فونت ها است.

اگر شما بر روی پروژه ای کار می کنید, می توانید از این روش برای ایده های جدید استفاده کنید. ظاهر برنامه طوری است که به شما اجازه تغییر پنجره ها را می دهد.

اگر بر روی گزینه “browse” کلیک کنید روند کار تغییر می کند و لیست قلم ها را با نام و شیوه و نمایش هر یک مشاهده خواهید کرد!

مدیریت و مقایسه فونت ها با Font Manager

و با زدن دکمه “Compare” می توانید هر فونت را با دیگری مقایسه نمایید.

نصب قلم های جدید

مدیریت و مقایسه راحت فونت ها در لینوکس اوبونتوبرای نصب قلم مورد نظر خود می توانید از امکانات Font Manager استفاده کنید و با زدن دکمه “Install Fonts” پنجره ای جدید باز می شود که می توانید قلم ها را از مسیر مورد نظر انتخاب کنید.

همان طور که در شکل می بینید, Font Manager قادر هست که فونت ها را نیز از سیستم خذف نماید. اگر قصد دارید به صورت دسته جمعی Font ها را که در یک Directory معین قرار دارند, نصب کنید می توانید از گزینه اول استفاده کنید و مسیر پوشه را وارد کنید.

دریافت Font Manager

با توجه به اینکه از چه نسخه ای از لینوکس که در حال استفاده هستید, می توانید نام برنامه را در Package Manager سیستم خود مشاهده نمایید. اگر وجود نداشت از این پیوند استفاده نمایید تا برنامه را به صورت جداگانه دریافت و نصب کنید. Font Manager Source Code.

کاربران Ubuntu می توانند از پیوند روبرو استفاده کنند تا برنامه تحت Software Center نصب شود. Install Font Manager In Ubuntu.



صفحه قبل 1 صفحه بعد

 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب